SØNDAGSJAZZ / RESJEMHEIA

Event info

Strandgata 22
Tromsø

Åpne i google maps

Description

RESJEMHEIA

 

 

Skrevet om Resjemheia:

 

Dette fjellpartiet mellom Notodden og Bø kan også betraktes som et musikalsk overgangsparti, fra bluesbyens rike til folkemusikkens kongedømme – en highway fra elgitar til hardingfele. (Folkemusikk.no)

 

Hele plata er som en spinnende globus, der Bamako blir til Bø, der tuareger går i bunad og Seljordsormen titter fram et sted langs Mississippis elvebredder.

(Folkemusikk.no)

 

Begrepet med å falle mellom alle stoler har virkelig fått et soundtrack med denne utgivelsen. (Musikkfranorge.no)

 

Her er det bare en ting å gjøre; vreng anlegget opp til det høyeste nivået du våger for dine ører, plant ræva godt i godstolen, og nyt. 

(Thewilhelmsens.no)

 

Resjemheia er en trio med spelemenn som møtes og trives på tvers av mangt og mye. Du verden så tøft det låter!

(Nettavisen)

 

Og fra første tone i gitaren på den tradisjonelle «Falkeriset» og til de går av scena etter Kleppens «Bullinn», er dette strålende og drivende folkemusikk kombinert med et drivende komp fra tre musikere som alle har (minst) en fot hver i den norske folkemusikken, ei stortå eller to i bluesen og resten i den drivende rocken.

(salt-peanuts.eu)

 

Trioen Resjemheia har gitt ut fire album,”Mattis Kleppen & Resjemheia” (nominert i åpen klasse, Folkelarmprisen 2014) , ”El Bokko” (Bestillingsverk Telemarkfestivalen 2015), og ”Bullinn” i 2018/19Liveivealbumet ”Live in Rudolstadt”  kom mars 2023.

 

Bandet har eksistert siden 2010 og har turnert både i Norge og Europa. Musikken baserer seg på originalkomponert musikk, samt tradisjonelle slåtter fra Telemark, Vest Afrika og Mississippi. 

 

Ottar Kåsa – Hardingfele

Kenneth Kapstad – Trommer 

Mattis Kleppen - Bassgitar

Tickets

  • SØNDAGSJAZZ / RESJEMHEIA
    kr 180,00
  • Choose tickets and finish