Søndagsjazz / Marit Sandvik & Nova Onda

Arrangementsinfo
  • Søndag, 19.09.2021
  • 18:00 - 01:00
  • Konsertstart: 21:00

Strandgata 22
Tromsø

Åpne i google maps

Beskrivelse

«Tiden fløy av gårde på en sky av energisk sanselighet!», skrev avisa Nordlys etter konserten på Tromsø Jazzfestival i 2018. 

 

«Konserten overrasket meg litt, den ble rett og slett et nytt høydepunkt i Dølajazz' s 40 års jubileumsfestival» skrev Dølajazz-gründer Kyrre Rosenvinge.

 

Det er langt fra Tromsø til Rio de Janeiro, men Marit Sandvik & Nova Onda har omfavnet den brasilianske musikktradisjonen og gitt den et eget «nova onda»-uttrykk, der lek og presisjon går hånd i hånd. I 2018 ga de ut sitt første album, FLOR. De turnerte i Brasil høsten 2019 og skulle tilbake på ny turné året etter. Covid-pandemien satte en stopper for det. I 2020 sto de på scenen under Nordlysfestivalen i Tromsø sammen med 25 ungdomsstrykere fra Rio de Janeiro, Camerata Laranjeiras, og koret Ultima Thule. Utsolgt hus og magisk stemning! NRK gjorde opptak og sendte konserten på NRK P2.

Nå er forberedelsene til nytt album i gang og i forbindelse med konserten på Bastard slippes første singel 17.september.

 

Bandet spiller egne komposisjoner, med nordnorske tekster, og melodier hentet fra Brasils rike musikkflora. De blir møtt med lovord fra både norsk og utenlandsk presse og blogger, og konsertene høster likeledes superlativer. Blandingen av brasiliansk og norsk musikk og språk gir bandet et særegent uttrykk, eksotisk og eksklusivt. 

 

Bandets seks musikerne står alle frem som sterke stemmer. Marit Sandvik har i en årrekke stått på scenen som jazzsanger og komponist på internasjonalt nivå med flere utgivelser bak seg og stor anerkjennelse i både inn- og utland. Hun ledet bossa nova-bandet Bossa Nordpå i tolv år der jazzgitaristen Øystein Norvoll var et av medlemmene. Norvoll på sin side har turnert med en rekke nasjonale og internasjonale jazzmusikere. Trommeslager Simen Iversen Vangen har en mastergrad i brasiliansk trommespill, og har i flere perioder bodd i Brasil. Mange kjenner ham også som tidligere trommeslager i Madrugada, med tre Spellemannspriser på meritt-lista. Pianist Eirik Fjelde og bassist Morten Steene har gjort suksess med neosoulgruppa ThebandcalledOh. Fjelde turnerer i dag med bl.a. popartistene Dagny og Chris Holsen. Steene spiller med rapperen RSP & Thomax. Saxofonist Ola Asdahl Rokkones kombinerer sitt virke som klassisk solist med symfoniorkester og som jazzmusiker i forskjellige konstellasjoner, både nasjonalt og internasjonalt.

Musikernes brede erfaringer fra forskjellige stilarter gir lytteren en udefinerbar og uhøytidelig blanding av brasilianske jordnære, livgivende rytmer og europeisk-nordisk jazz, populærmusikk og world music, luftig, elegant og personlig i uttrykket. Musikerne får presentert seg som solister og inngår likeledes i tett samspill i ensemblepartier. Brasiliansk og beslektet musikk er verdensmusikk i ordets beste betydning, musikk som mennesker over hele verden kjenner seg igjen i, som appellerer direkte til hjerte og kropp. Den europeiske smaken Marit Sandvik & Nova Onda tilfører, tas imot av et begeistret publikum.

 

Utdrag av anmeldelser av FLOR: 

«Hvis man tror at musik fra Nord-Norge mest er præget af joik og folkemusik, må man tage sine fordomme op til revision. Ud av højtalerne vælder swingede bossa-novaer og sambaer.» ( … ) En overraskende udgivelse fuld av varm musik skabt højt mot nord» (danske Jazz Special v/Lars Thorborg)

 

«FLOR er bossa nova, samba-jazz og MPB i Rio-klasse, i Bahia-klasse, Tromsø er Nordens Salvador!» (Norsk Musikkalender ved Jon Arnesen)

 

«Dette er musikarar som har gått djupt inn i den musikalske arven og skaffa seg den naudsynte innsikta og overskotet som må til for at formidlinga skal bli truverdig» (Dag og Tid v/Lars Mossafinn)

 

«Så blir man dratt med av den modne stemmen til Marit Sandvik (…) og man blir dratt med av de egne komposisjonene med norsk tekst, som blander seg fint inn i den musikalske helheten» (tyske Nordische Musik-blogg)

 

«Det er en fantastisk dejlig stemning på hele cd-en. Dygtige musikere, skøn sangerinde og en ægte fornemmelse af Brazil-lyd» (musiker Bent Clausen, Danmark).

 

Utdrag av konsertanmeldelser: 

«Kyndige musikere og djævelsk artig! … tiden fløy av gårde på en sky av energisk sanselighet og som etterlot flere enn meg med krampe i smilemusklene» (avisa Nordlys) 

 

«… de griper øyeblikket og tar et solid grep om publikum (…) Marit Sandvik i spissen er trygg og rytmisk avansert i den vokale formidlinga. Resten av gjengen øser av sin brede musikalske erfaring og viser oss at brasilianske toner og rytmer kan være både blå og glødende hete.» (avisa iTromsø)

 

«Så ble Dølajazz 2018 avsluttet med en meget vakker og rytmisk «brasiliansk» konsert med flotte Marit Sandvik og hennes supre band Nova Onda (K. Rosenvinge, Dølajazz) 

 

«… etter å ha blitt hensatt til brasilianske stemninger i halvannen time, var det litt rart å komme tilbake til hverdagen. Marit Sandvik er brasiliansk musikk, i både kropp og sjel (…) dette var musikk til å få energi av» (Harstad Tidende)

Billetter

  • Søndagsjazz / Marit Sandvik & Nova Onda
    kr 215,00
  • Velg billetter og fullfør