Randi Tytingvaag Trio & Dag Vagle - Fredag 30 sept

Bilde
Event info
  • Friday 30 September 2022
  • 18:00 - 03:00
  • Konsertstart: 20:00

Strandgata 22
Tromsø

Åpne i google maps

Description

Fredag 30 september 

kl 21.00 - Randi Tytingvaag Trio

kl 22.00 - Dag Vagle

 

L.ørdag 1. oktober

kl 21:00 - Randi Tytingvaag Trio

kl 22:00 - Dag Vagle

 

Tromsø elsker Dag Vagle og alt han har rørt av band og prosjekter i musikk. Denne gangen blir det en helt spesiell helg med konserter med Randi Tytingvaag Trio og Dag Vagle, både fredag og lørdag.  Dobbelt-dobbelt lykke!

 

Om Randi Tytingvaag Trio:

En unik sanger og låtskriver i krysningsfeltet mellom vise, folk og jazz.

Randi er kjent for sin varme, distinkte stemme og en formidling i særklasse. Dette er ekte og nært. Sammen med musikerne Dag Vagle og Erlend E. Aasland har hun dannet Randi Tytingvåg Trio. Tett samspill og delikate koringer har blitt trioens fremste varemerke. De opptrer på «gamlemåten»; alle tre rundt én mikrofon. De fremstår som et unikt lite kammerorkester med stor dynamisk spennvidde.

Høsten 2021 kom trioen ut med sitt første norskspråklige album som har fått tittelen «Trøsteviser for redde netter.»  Randi har skrevet musikken og tekstene har hun skrevet i samarbeid med poeten Helge Torvund. 

Randi Tytingvåg Trio har de siste årene turnert mye både i Norge, Tyskland og Østerrike. De mottar strålende kritikker for både konserter og album.

Randi Tytingvåg: vokal
Dag Vagle: gitar, vokal, koring
Erlend E. Aasland: banjo, tenorgitar, mandola, koring

Egon Holstad om Dag Vagle:

Dag Vagle – Verdens beste artist som ikke er verdenskjent, men som burde vært det.

Dag er, foruten å være et terningkast 6-menneske, en av de mest begavede artistene vi har i dette landet. Har sett ham live i forskjellige konstellasjoner et sted mellom 20 og 30 ganger, og det har vekslet i spennet mellom knallbra og «helt ubegripelig klype seg armen-hysterisk»-dritbra. Sist helg så jeg ham to ganger to dager på rad, der han begge kvelder fullstendig trollbandt et fjetret Bastard Bar.

Bortsett å være den beste vokalisten her på berget – uansett kjønn – har han en ubeskrivelig og paradoksal form for beskjeden autoritet i sin formidlingsevne, og der alt som kommer ut høres ut som røsket ut av en annen tid, samtidig som det glir sømløst inn i samtiden. Sa jeg at han også er en helt enormt begavet gitarist? Selvsagt er han dét også.

Hans eget materiale (som jeg snart håper kommer på en sårt etterlengtet solodebut) er skyhøyt, også er han en av få i verden som klarer å tolke Roy Orbison eller Tim Buckley på anstendig vis.

... Altså, det han holder på med her er faen meg så bra at HJÆLPES. Eller, just another day at the office, som det heter i Dag Vagles forunderlige og konstant eminente univers.

Så får du muligheten til å se ham live, er det bare å skrote alle andre planer. Det finnes knapt noe bedre her til lands. Ikke vet jeg hva det skulle være heller, men det er heller ikke nøye. Musikk er ikke konkurranse. Musikk er formidling av følelser, og der har Dag skjønt absolutt alt.

 

Tickets

  • Randi Tytingvaag Trio & Dag Vagle - Fredag 30 sept
    kr 270,00
  • Choose tickets and finish
  • Discount

    If you have a discount, enter it here for your price